Totalt antall sidevisninger

onsdag 27. januar 2010

Bildespillprosjekt i nord

Endelig etter flere års svangerskap ser det ut til at det snart kan bli en fødsel på midt uendelig lange bildespillprosjekt. Prosjektet har vært noe jeg har kjørt på siden av alt annet, så med fire små barn og flere jobber som har blitt forprioritert har dette liksom kommet helt i siste rekke.
Jeg har lenge godt med en enkel tanke om å lage en visualisering av naturen i Nord-Norge fra vinter til vinter.
Gjennom enkle stilbilder tilsatt lydeffekter og musikk skal publikum få bli med på en et-årig vandring i vår arktiske natur. Alle nyanser og kontraster som utspiller seg her oppe på vår nodlige halvkule i løpet av et år er unike og eksotiske. Jeg har kalt prosjektet en reise i lys å landskap.


Mange av bildene er mye behandlet å fremstår nesten som et maleri. Dette er gjort for å skape mest mulig den stemningen fotografen selv følte da bildet ble tatt.
Jeg har knyttet til meg flere andre dyktige naturfotografer som jeg hr kjøpt bilder av til dette formålet. Under ser dere et lite utvalg av bildene jeg kommer til å kjøre i bildespillet.

Disse to flotte bildene er tatt av min gode venn og snart pappa, Bjørn Oddvar landsemHer er et fantastisk firkløver fra Stein Liland, bosatt ved Nappstraumen i Lofoten
Her er tre fra Anne Ryum Olsen, bosatt i Hasvik i Finnamark
Disse to er fra den ikke helt ukjente Kjartan Trana:)
Dette er bare noen av fotografene jeg har kjøpt bilder fra.
Ved siden av lys å landskap kommer jeg til å vise en del bilder fra lofotfiske og reindrift. Dette er næringer som har holdt liv i landsdelen opp gjennom årene å som i så måte spiller en viktig rolle i historien.
Fra lofotfisket har fotograf i Aftenposten, Rolf M. AAgaard levert en rekke fantastiske bilder han tok til et bokprosjekt for bare et par år siden.
Felles for alle bildene jeg har kjøpt er at de formidler stemninger, lys og landskap som enten har utspilt seg, eller som kunne ha utspilt seg i våre tre nordligste fylker.
Tanken er å lage en mobil pakke som gjør at bildespillet kan sys inn sammen med mange andre typer arrangement.
4 kommentarer:

 1. Det blir arti å se hva som skjer!
  Går det bra med NIN?

  Hv med et døgn foto i påska? -Får du fri?

  SvarSlett
 2. Hei kompis!

  Morsomt å høre at det blir noe av dette prosjektet! Hadde vært morsomt å opplevd det når det er ferdig, med slike bilder bør den biten være i boks. Likte spesielt bildene til Stein Liland, han har virkelig fått til å formidle råskapen i mektig natur og ustabilt vær.

  Vi snakkes!

  SvarSlett
 3. Heisann gutta.
  Ja det ser endelig ut som om nåkka skjer i forhold til bildespillet. Har fått en konkret forespørsel som jeg nå jobber mot.
  Gleder meg til å vise dere produktet.

  Michael

  SvarSlett
 4. Topp, dette tror jeg blir bra og dette må jeg også få se en gang når det blir ferdig.

  SvarSlett