Totalt antall sidevisninger

onsdag 13. januar 2010

Eventyrskogen







Et av de sikreste vårtegnene for oss her nord, er mellomlandingen til de hundretusner av snøspurv som kommer fra en vinter i varmere strøk, til en sommer nordpå.



Enkelte ganger kan flokkene være så store at de skaper problemer for flytrafikken i landsdelen. For to år siden måtte flyplassen på Andenes kanselere flere avganger på grunn av denne lille krabaten.



Jeg har vært så heldig å få treffe på en av disse enorme flokkene i fine omgivelser, og med rimelig bra lys. Flokken holdt seg samlet på det ene siden av den enorme sletten. Etter hvert som jeg nærmet meg ble de mer og mer urolig, før de lettet samtidig å fløy til motsatt side av sletta. Jeg snudde, og det samme skjedde. Når jeg var nær nok lettet flokken, fløy over hodet mitt og satte seg på den andre siden. Å som vi sier her nord, "sånn gikk no dagan".

1 kommentar:

  1. Oi, oi! Disse flokkene med snøspurv skulle jeg gjerne ha vært å knipsa noen bilder av. Dette var en opplevelse å ta del i, takk for tipset om bloggen. Jeg linker deg opp og håper du fortsetter som du har startet.

    SvarSlett