Totalt antall sidevisninger

tirsdag 15. februar 2011

FullmånenattI går ettermiddag kunne man lese om et mulig stort nordlysutbrudd i løpet av tirsdagen som følge av voldsom aktivitet på sola. Med et snødekt landskap og et fantastisk måneskinn, lå alt til rette for årets nordlysutflukt. Graderstokken viste nesten 20 minus nede ved havet, så jeg hyret meg godt før jeg stakk til fjells. Men nok en gang ble tålmodigheten satt på prøve, uten noe nevneverdig resultat. Nordlyset uteble. Men det å være ute i et snødekt landskap opplyst av en snart fulltegnet måne, er opplevelse nok i seg selv. De svake grønne stripene på disse to bildene var det nærmeste jeg kom noe utbrudd i kveld. Men det var likevel en liten milepæl å få rammet inn den lille bygda mi (på det nederste bilde) av et dansende nordlys. Vel, vel vi får satse på bedre lykke neste gang:)

4 kommentarer:

 1. Var også ute i går og som du sier ble det et par små blaff. Kvelden før var det helt rått men jeg oppdaget det for sent. Kommende dager ser bra ut mht været. Bra uttelling fikk du selv om de store utbruddene uteble. Robin

  SvarSlett
 2. Var ute i samme ærend, men her i trøndelag ble det ikke i nærheten av det du har fanget her engang.

  Kanskje ikke spektaluært nordlys, men flotte bilder lell.

  Knut Børge

  SvarSlett
 3. Ja det er en kald tålmodighetsprøve og jakte på nordlyset:)
  Ser at det fortsatt loves gode værforhold i nord, og med skikkelig måneskinn, kan man fortsatt håpe på full klaff.

  SvarSlett
 4. Wonderful pictures. I dream to see this miracle, phenomenon of nature! It is worth to see, even temperature is below 20 :)

  Few days ago we had -30 !!!! Crazy weather!


  best regards

  SvarSlett